duminică, 14 martie 2010

Pe ce criterii iţi alegi brokerul ?



Vom încheia seria de articole referitoare la alegerea brokerului  prin prezentarea celor mai importante criterii după care ar trebui să vă ghidaţi înainte de a vă adresa unei Societăţi de Servicii de Investiţii Financiare.

Primul criteriu şi probabil cel mai important este binenţeles comisionul perceput. În general comisionul este calculat fie pentru fiecare tranzacţie în parte, fie pentru rulajul cumulat tranzacţionat într-o anumită perioadă. Acesta variază destul de mult în funcţie de suma investită ajungând de la o medie de 1% pentru sume mici până la 0,3% - 0,4% pentru sume mari. Deşi la prima vedere tendinţa investitorilor este de a alege brokerul care percepe comisionul cel mai mic, există alte criterii de care ar trebui să ţineţi cont.

Platforma de tranzacţionare în timp real a devenit în ultimii 2 ani o facilitate oferită de tot mai multe case de brokeraj. Aceasta oferă investitorilor posibilitatea de a face tranzacţii în timp real fără a fi nevoiţi să mai contacteze brokerul în prealabil. Unele case de brokeraj au în ofertă conturi speciale cu comisioane mai mici pentru investitorii care doresc să tranzacţioneze direct în piaţă.

Realizarea unor analize tehnice şi fundamentale asupra emitenţilor este un alt factor important ce ar trebui să conteze la alegerea unei Societăţi de Servicii de Investiţii Financiare. Existenţa unui departament de analiză financiară în cadrul unui SSIF poate fi cu adevărat benefic pentru clienţi care vor afla în timp util despre o oportunitate sau despre un risc la care este expus portofoliul lor.

Dacă ar fi să faceţi un top al criteriilor de care tineţi cont la alegerea unui SSIF cum ar arăta acesta?

by David

Un comentariu:

  1. 1. Analizele asupra emitentilor
    2. Comisionul
    3. Platforma de tranzactionare online

    Dat fiind faptul ca eu consider platforma de tranzactionare online un "must" am plasat-o pe locul III gandindu-ma ca nu pot fi foarte mari diferente intre platforme. Daca un SSIF nu are o astfel de platforma nici nu il iau in considerare

    RăspundețiȘtergere